• D 09/03/2020
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

Opdracht Noordwijkerhout 68 woningen

De woningstichting heeft een installateur opdracht gegeven voor het vervangen van de bestaande intercomsysteem uit 2004 door een BTicino tweedraads deurvideo.

De bestaande intercom is aangelegd bij de nieuwbouw van het pand in 2004. Het betreft een Verkerk zorgsysteem: in iedere woning zit een zorgmodule met daarboven een scherm voor het beeld. De bestaande UTP bedrading wordt nu hergebruikt. De twee entrees krijgen ieder een Serie 130V deurstation voor externe beldrukkers. Ieder appartement wordt voorzien van een M-50e videofoon.

De opdrachtgever heeft voor de iets duurdere M-50e gekozen, omdat deze videofoon ringleidingfunctie heeft. Hiermee wordt het gesprek direct weergegeven op het gehoorapparaat van de bewoner als hij voor de videofoon staat. Dit wordt ook wel TeleLoop of Telecoil genoemd. Vroeger zei men videofoon met dovenlus, maar dat kan echt niet meer.

 • Gebruiksaanwijzingen

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer 2Bel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino 2Bel Interface. De 2Bel wordt gebruikt om via de bus het tweede belsignaal (oftewel de voordeurbel) van een videofoon of deurtelefoon te schakelen. De meeste videofoons hebben twee klemmen voor de BTicino voordeurdrukker en dan is dit component niet nodig. Gebruik de 2Bel wel als één voordeurdrukker meerdere toestellen tegelijk moet laten overgaan. De 2Bel kan ook via de bus een Arel of BT-Relschakelen. De 2Bel heeft klemmen voor twee drukkers.

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer E-67 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-67 video systeemvoeding met ingebouwde AV. De E-67 is de nieuwe standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. De E-67 heeft een ingebouwde Audio/Video Adaptor. De E-67 heeft een BUS uitgangen voor buitenpost en stijgers en een voedingsuitgang 1-2 met 28,5 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

   Mogelijkheden aansluiten buitenposten en stijgers op de E-67:
   of een buitenpost en een stijger
   of twee buitenposten en een stijger
   of een buitenpost en twee stijgers.

  • Installatiewijzer KNOOP

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino KNOOP. De KNOOP zet het videosignaal op de tweedraads bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De KNOOP krijgt een voeding E-63 of E-67, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De KNOOP heeft aansluitingen voor maximaal vier video buitenposten en vier stijgers. Voor installaties met maximaal acht stijgers is de KNOOP8 een alternatief. Gebruik voor installaties met een of twee stijgers de E-67. Je kan ook aftakken naar stijgers net de VV videoverdeler.

  • Installatiewijzer M-50e videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-50e Classe 100 extended color (Classe 100V16E).

  • Installatiewijzer Serie 130V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 130V video deurstation voor externe beldrukkers.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

 • Afmetingen