• D 10/11/2016
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

Opdracht Rijswijk 160 woningen

De woningen aan de Clavecimbellaan in Rijswijk worden voorzien van 160 BTicino videofoons. Het flatgebouw bestaat uit twee delen: 80 woningen aan de linker entree en 80 woningen aan de rechter entree. De huidige videofoons worden vervangen door nieuwe BTicino videofoons. De opdrachtgever heeft gekozen voor de handsfree M-40 videofoon. Deze videofoon is volledig gedigitaliseerd met beeld en geluid. Het is een compact toestel met duidelijke bedieningsknoppen.

Het gebouw in Rijswijk was al voorzien van bekabeling. Nelec heeft samen met de installateur op locatie gekeken of en hoe het huidige systeem kan werken met BTicino. Samen met de installateur is Nelec tot een passende oplossing gekomen, waarbij de huidige bekabeling gebruikt kan worden. De installateur heeft daarnaast gevraagd om extra ondersteuning op locatie bij het installeren van de BTicino videofoons.

Tijd is geld
Nelec weet hoe lastig het kan zijn om videofoons te installeren. Daarom wil Nelec het de installateur zo makkelijk mogelijk maken. Zo wordt er voor ieder project een schema op maat gemaakt. Hier kan de installateur direct mee aan de slag. In dit schema staat hoe het deurstation en de videofoons aangesloten moeten worden. Daarnaast brengt Nelec de digitale adressering aan in alle BTicino videofoons. De huisnummers worden op de doos geschreven. Zo weet de installateur precies welke videofoon in welke woning moet komen te hangen.

Als de installateur Nelec belt, dan krijgt hij iemand met verstand van zaken aan de lijn. Nelec kan precies nagaan wat er geleverd is en hoe het gebouw in elkaar zit. Bij vragen over de installatie wordt het schema erbij gepakt. Zo kan hulp op afstand worden geboden. Als het moet, komt Nelec ter plaatse helpen. Nelec rekent daar in principe geen kosten voor.

Het schema van het project in Rijswijk staat onderaan deze pagina.

 • Gebruiksaanwijzingen

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-40 videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-40 videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer CX-I

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino CX-I. De CX-I maakt van een CCTV camera een soort video buitenpost voor het tweedraads systeem. De CX-I krijgt een eigen P-waarde en kan gekoppeld worden aan een audio buitenpost. De CX-I wordt als een video buitenpost op een AV, KNOOP, KNOOP8 of een E-67 aangesloten. De CX-I heeft een coax ingang voor composite video signaal.

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer E-65 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-65 hulpvoeding. De E-65 is een hulpvoeding voor buitenposten en videofoons. Bij de meeste buitenposten en videofoons moet je een jumper wijzigen als er een hulpvoeding is. De E-65 heeft alleen een uitgang 1-2 (geen BUS) en levert 600 mA.

  • Installatiewijzer E-67 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-67 video systeemvoeding met ingebouwde AV. De E-67 is de nieuwe standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. De E-67 heeft een ingebouwde Audio/Video Adaptor. De E-67 heeft een BUS uitgangen voor buitenpost en stijgers en een voedingsuitgang 1-2 met 28,5 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

   Mogelijkheden aansluiten buitenposten en stijgers op de E-67:
   of een buitenpost en een stijger
   of twee buitenposten en een stijger
   of een buitenpost en twee stijgers.

  • Installatiewijzer KNOOP

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino KNOOP. De KNOOP zet het videosignaal op de tweedraads bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De KNOOP krijgt een voeding E-63 of E-67, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De KNOOP heeft aansluitingen voor maximaal vier video buitenposten en vier stijgers. Voor installaties met maximaal acht stijgers is de KNOOP8 een alternatief. Gebruik voor installaties met een of twee stijgers de E-67. Je kan ook aftakken naar stijgers net de VV videoverdeler.

  • Installatiewijzer M-40 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-40 Bergen color (Classe 100 V12B).

  • Installatiewijzer SUI

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino SUI Systeem Uitbreidings Interface. Ieder systeemvak van een tweedraads systeem moet aan alle systeemeisen voldoen en als het vol zit, moet er een systeemvak aan de installatie toegevoegd worden met de SUI. De SUI zit als een videofoon in het oude systeemvak en vormt als het ware een buitenpost in een nieuw systeemvak. In het nieuwe systeemvak gelden de maximale afstanden met de SUI als buitenpost. De SUI kan dus ook dienen als een soort versterker om grote afstanden te overbruggen. Als de SUI MOD=5 heeft, geeft de SUI aan de videofoons in het nieuwe systeemvak een ander digitaal adres. Hiermee kan de een installatie maken met maximaal 3900 videofoons.

   Iedere SUI moet een unieke M-waarde krijgen tussen 1 en 39. De SUI krijgt MOD=0 of MOD=5.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

 • Afmetingen