• D 03/03/2020
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

Opdracht Utrecht 487 woningen

Nelec heeft opdracht gekregen voor project Gerbrandystraat in Utrecht. Het project heeft in totaal 487 appartementen, waarvan 200 studentenwoningen. Het wordt uitgevoerd met BTicino deurvideo.

Blok A heeft 205 appartementen, die ieder een M-50b krijgen. Blok C heeft 82 appartementen met een M-50b. Ieder blok krijgt een Serie 160V deurstation.

Informatie
Op de plek van het vroegere belastingkantoor aan de Gerbrandystraat in Utrecht verrijst een kleine nieuwe woonlocatie met 488 huurappartementen, ontworpen door Van der Linde Architecten.

Het voormalige kantoor van de fiscus langs de spoorlijn richting station Overvecht ligt op het kruispunt van de drukke Talmalaan, Brailledreef en Kardinaal de Jongweg.
De 488 appartementen worden verspreid over drie gebouwen. Een ervan is een woontoren in de vorm van een “V” met 19 woonlagen. Hierin komen 205 woningen. De andere twee gebouwen, respectievelijk 1 gebouw langs de spoorlijn met 200 studenten woningen (7 bouwlagen) en het andere gebouw langs de Gerbrandystraat van 5 woonlagen waarin 83 woningen komen.

De nieuwbouw vormt een soort driehoek: tussen de gebouwen komt een verhoogd binnenterrein met daaronder een parkeerstalling/garage. Het binnenterrein komt op een vlonder, welke ca. vier meter boven de begane grond peil ligt. Van de 488 appartementen zijn er 200 studentenunits, van gemiddeld 25 vierkante meter. De overige woningen zijn starterswoningen, met een grootte van tussen de 50 en de 63 vierkante meter. De studentenunits komen langs het spoor te staan en krijgen aan de buitenkant metalen beplating en worden voorzien van veel glas.

 • Gebruiksaanwijzingen

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-50b videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-50b videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer E-65 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-65 hulpvoeding. De E-65 is een hulpvoeding voor buitenposten en videofoons. Bij de meeste buitenposten en videofoons moet je een jumper wijzigen als er een hulpvoeding is. De E-65 heeft alleen een uitgang 1-2 (geen BUS) en levert 600 mA.

  • Installatiewijzer E-67 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-67 video systeemvoeding met ingebouwde AV. De E-67 is de nieuwe standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. De E-67 heeft een ingebouwde Audio/Video Adaptor. De E-67 heeft een BUS uitgangen voor buitenpost en stijgers en een voedingsuitgang 1-2 met 28,5 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

   Mogelijkheden aansluiten buitenposten en stijgers op de E-67:
   of een buitenpost en een stijger
   of twee buitenposten en een stijger
   of een buitenpost en twee stijgers.

  • Installatiewijzer M-50b videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-50b Classe 100 basic color (Classe 100V16B).

  • Installatiewijzer Serie 160V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 160V video deurstation met keypad.

  • Installatiewijzer SUI

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino SUI Systeem Uitbreidings Interface. Ieder systeemvak van een tweedraads systeem moet aan alle systeemeisen voldoen en als het vol zit, moet er een systeemvak aan de installatie toegevoegd worden met de SUI. De SUI zit als een videofoon in het oude systeemvak en vormt als het ware een buitenpost in een nieuw systeemvak. In het nieuwe systeemvak gelden de maximale afstanden met de SUI als buitenpost. De SUI kan dus ook dienen als een soort versterker om grote afstanden te overbruggen. Als de SUI MOD=5 heeft, geeft de SUI aan de videofoons in het nieuwe systeemvak een ander digitaal adres. Hiermee kan de een installatie maken met maximaal 3900 videofoons.

   Iedere SUI moet een unieke M-waarde krijgen tussen 1 en 39. De SUI krijgt MOD=0 of MOD=5.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

 • Afmetingen