• D 04/05/2020
  Datum van oplevering

Project 281 woningen toch met M-50b

Bij grote bouwprojecten zit er soms veel tijd tussen de offerte en het opleveren. Nelec kreeg in september 2019 te horen dat de installateur voor project High Park in Arnhem met 281 appartementen had gekozen voor Nelec en BTicino. De eerste offerte voor dit project was vier jaar geleden in maart 2016 gemaakt.

De installateur had de M-40 aangeboden, bemonsterd en in opdracht gekregen, maar in oktober 2019 kwam BTicino met de nieuwe M-50b videofoon. Het project had natuurlijk uitgevoerd kunnen worden met de goedgekeurde M-40, maar Nelec heeft de installateur toch geadviseerd om de opdrachtgever goedkeuring te vragen voor de nieuwe M-50b videofoon. Het kost vaak erg veel moeite om de opdrachtgever af te laten wijken van een goedgekeurde en bemonsterde keuze, maar de M-50b heeft een groter scherm en de intuïtieve bediening is erg gebruiksvriendelijk.

Nu heeft de opdrachtgever zijn fiat gegeven en wordt het project uitgevoerd met de M-50b Classe 100 videofoon.

Het gebouw krijgt één Serie 160V deurstation en 281 stuks M-50b videofoons.

Opdrachtgever
Borghese Real Estate

Projectontwikkelaar
KlokGroep

High Park
Vroeger werden er tot wel 1 miljoen acceptgiro’s en betaalcheques per dag verwerkt in het markante Kruisgebouw, dat in de volksmond ‘De Reus’ werd genoemd en gelegen is in voormalige ING-complex aan de Velperweg in Arnhem. Komende tijd transformeert KlokGroep het pand naar 281 appartementen, waarvan 203 eenheden bestemd zijn voor de verhuur en 78 voor de verkoop. De lagere bijgebouwen rondom het kruisgebouw worden gesloopt en daarvoor in de plaats komt een park, dat onderdeel is van de grootschalige gebiedsontwikkeling High Park

Het voormalige ING-kantoor is in de jaren 60 ontworpen door Broek en Bakema, destijdse beroemde, moderne architecten. In zijn huidige vorm was het gebouw groot, grauw, grijs, ontoegankelijk en onoverzichtelijk. Maar het hoofdgebouw, het zogenaamde kruisgebouw, staat op hoge poten. Dat is op dit moment niet goed te zien, omdat het maaiveld volgebouwd is met lagere bijgebouwen. Deze worden gesloopt waardoor de vorm van het hoofdgebouw meer tot zijn recht zal komen.

 • Gebruiksaanwijzingen

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-50b videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-50b videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer SUI

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino SUI Systeem Uitbreidings Interface. Ieder systeemvak van een tweedraads systeem moet aan alle systeemeisen voldoen en als het vol zit, moet er een systeemvak aan de installatie toegevoegd worden met de SUI. De SUI zit als een videofoon in het oude systeemvak en vormt als het ware een buitenpost in een nieuw systeemvak. In het nieuwe systeemvak gelden de maximale afstanden met de SUI als buitenpost. De SUI kan dus ook dienen als een soort versterker om grote afstanden te overbruggen. Als de SUI MOD=5 heeft, geeft de SUI aan de videofoons in het nieuwe systeemvak een ander digitaal adres. Hiermee kan de een installatie maken met maximaal 3900 videofoons.

   Iedere SUI moet een unieke M-waarde krijgen tussen 1 en 39. De SUI krijgt MOD=0 of MOD=5.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer Serie 160V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 160V video deurstation met keypad.

  • Installatiewijzer E-67 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-67 video systeemvoeding met ingebouwde AV. De E-67 is de nieuwe standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. De E-67 heeft een ingebouwde Audio/Video Adaptor. De E-67 heeft een BUS uitgangen voor buitenpost en stijgers en een voedingsuitgang 1-2 met 28,5 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

   Mogelijkheden aansluiten buitenposten en stijgers op de E-67:
   of een buitenpost en een stijger
   of twee buitenposten en een stijger
   of een buitenpost en twee stijgers.

  • Installatiewijzer KNOOP

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino KNOOP. De KNOOP zet het videosignaal op de tweedraads bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De KNOOP krijgt een voeding E-63 of E-67, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De KNOOP heeft aansluitingen voor maximaal vier video buitenposten en vier stijgers. Voor installaties met maximaal acht stijgers is de KNOOP8 een alternatief. Gebruik voor installaties met een of twee stijgers de E-67. Je kan ook aftakken naar stijgers net de VV videoverdeler.

  • Installatiewijzer KNOOP8

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino KNOOP8. De KNOOP8 zet het videosignaal op de tweedraads bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De KNOOP8 krijgt een voeding E-63 of E-67, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De KNOOP heeft aansluitingen voor maximaal vier video buitenposten en acht stijgers.Gebruik voor installaties met een of twee stijgers de E-67. Je kan ook aftakken naar stijgers net de VV videoverdeler.

  • Installatiewijzer M-50b videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-50b Classe 100 basic color (Classe 100V16B).

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer E-65 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-65 hulpvoeding. De E-65 is een hulpvoeding voor buitenposten en videofoons. Bij de meeste buitenposten en videofoons moet je een jumper wijzigen als er een hulpvoeding is. De E-65 heeft alleen een uitgang 1-2 (geen BUS) en levert 600 mA.

 • Afmetingen