• D 07/02/2019
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

In de race voor 124 woningen

Nelec is met BTicino in de race voor project Haags Buiten in Den Haag. De installateur krijgt een mooie offerte voor een Serie 140V deurstation en 124 M-40 videofoons.

Het complex is door ABB Bouwgroep uit Sliedrecht ontwikkeld en verkocht aan woningcorporatie Rijswijk Wonen. De appartementen maken onderdeel uit van het nieuwbouwproject Haags Buiten, een project van circa 275 woningen. Het project Haags Buiten is gelegen aan de rand van de wijk Wateringseveld en maakt onderdeel uit van de totale ontwikkeling van ruim 800 woningen binnen Erasmusveld.

Met de aankoop van de 124 nieuwbouwappartementen komt woningcorporatie Rijswijk Wonen tegemoet aan de vraag van de gemeente Den Haag om de voorraad van betaalbare huurwoningen in Den Haag de komende 5 jaar uit te breiden. Meer over het plan Haags Buiten is te vinden op de website www.haagsbuiten.nl.

Het gebouw is ontworpen door Marcel Kampman, architect bij Kampman Architecten: “We hebben als Haags architectenbureau een jarenlange samenwerking met ABB Bouwgroep uit Sliedrecht. Toen wij gevraagd werden om een stedenbouwkundig plan te maken voor Haags Buiten waren we direct enthousiast. Een Haagse woonwijk ontwikkelen is een thuiswedstrijd. Ook bij gemeente Den Haag zijn we kind aan huis. Deze jarenlange ervaring komt ons nu goed van pas. De appartementen vormen de entree van de wijk. Een prachtig complex dat aansluit bij het stedelijk karakter van Den Haag. Vanuit deze appartementen is een prachtig uitzicht over de woonwijk en kunt u zelfs kijken tot in de binnenstad!”

 • Gebruiksaanwijzingen

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer E-65 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-65 hulpvoeding. De E-65 is een hulpvoeding voor buitenposten en videofoons. Bij de meeste buitenposten en videofoons moet je een jumper wijzigen als er een hulpvoeding is. De E-65 heeft alleen een uitgang 1-2 (geen BUS) en levert 600 mA.

  • Installatiewijzer KNOOP

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino KNOOP. De KNOOP zet het videosignaal op de tweedraads bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De KNOOP krijgt een voeding E-63 of E-67, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De KNOOP heeft aansluitingen voor maximaal vier video buitenposten en vier stijgers. Voor installaties met maximaal acht stijgers is de KNOOP8 een alternatief. Gebruik voor installaties met een of twee stijgers de E-67. Je kan ook aftakken naar stijgers net de VV videoverdeler.

  • Installatiewijzer M-40 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-40 Bergen color (Classe 100 V12B).

  • Installatiewijzer Serie 140V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 140V video deurstation met keypad.

  • Installatiewijzer SUI

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino SUI Systeem Uitbreidings Interface. Ieder systeemvak van een tweedraads systeem moet aan alle systeemeisen voldoen en als het vol zit, moet er een systeemvak aan de installatie toegevoegd worden met de SUI. De SUI zit als een videofoon in het oude systeemvak en vormt als het ware een buitenpost in een nieuw systeemvak. In het nieuwe systeemvak gelden de maximale afstanden met de SUI als buitenpost. De SUI kan dus ook dienen als een soort versterker om grote afstanden te overbruggen. Als de SUI MOD=5 heeft, geeft de SUI aan de videofoons in het nieuwe systeemvak een ander digitaal adres. Hiermee kan de een installatie maken met maximaal 3900 videofoons.

   Iedere SUI moet een unieke M-waarde krijgen tussen 1 en 39. De SUI krijgt MOD=0 of MOD=5.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

 • Afmetingen