• D 10/07/2023
  Datum van oplevering

Intercom 397 woningen Flierbosdreef Amsterdam opgeleverd

Midden in Amsterdam-Zuidoost, op de hoek Flierbosdreef – Bijlmerdreef, wordt een voormalig belastingkantoor omgebouwd tot 397 appartementen. Het gaat om huurwoningen in het sociale en middensegment. Het gebouw was al groot met een oppervlak van 16.500 m2, maar er worden ook nog twee verdiepingen bovenop gebouwd.

Complex met 3 ingangen

Nelec levert de deurtelefoons voor dit project van Plegt-Vos Bouwgroep. Het appartementencomplex krijgt drie ingangen voor respectievelijk 119, 54 en 220 woningen. Het communicatiesysteem verbonden met een conciërgecentrale voor de beheerder.

Vooraf geprogrammeerd

Dit deurtelefoonsysteem heeft het Serie 140A deurstation en T-55 deurtelefoons. Vooraf werd een schema op maat gemaakt, waarmee de installateur efficiënt kon werken. Daarnaast werden alle deurtelefoons geprogrammeerd en werden de dozen voorzien van duidelijke stickers met daarop het huisnummer.
Alles om het werk zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken.

 • Gebruiksaanwijzingen

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer T-55 deurtelefoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino T-55 deurtelefoon Classe 100 handsfree (Classe100A16E).

  • Installatiewijzer SUI

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino SUI Systeem Uitbreidings Interface. Ieder systeemvak van een tweedraads systeem moet aan alle systeemeisen voldoen en als het vol zit, moet er een systeemvak aan de installatie toegevoegd worden met de SUI. De SUI zit als een videofoon in het oude systeemvak en vormt als het ware een buitenpost in een nieuw systeemvak. In het nieuwe systeemvak gelden de maximale afstanden met de SUI als buitenpost. De SUI kan dus ook dienen als een soort versterker om grote afstanden te overbruggen. Als de SUI MOD=5 heeft, geeft de SUI aan de videofoons in het nieuwe systeemvak een ander digitaal adres. Hiermee kan de een installatie maken met maximaal 3900 videofoons.

   Iedere SUI moet een unieke M-waarde krijgen tussen 1 en 39. De SUI krijgt MOD=0 of MOD=5.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer Serie 140A deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 140A audio deurstation met keypad.

  • Installatiewijzer E-67 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-67 video systeemvoeding met ingebouwde AV. De E-67 is de nieuwe standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. De E-67 heeft een ingebouwde Audio/Video Adaptor. De E-67 heeft een BUS uitgangen voor buitenpost en stijgers en een voedingsuitgang 1-2 met 28,5 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

   Mogelijkheden aansluiten buitenposten en stijgers op de E-67:
   of een buitenpost en een stijger
   of twee buitenposten en een stijger
   of een buitenpost en twee stijgers.

  • Installatiewijzer CC Conciërge Centrale

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino Conciërge Centrale CC. De receptionist kan alle deurstations bedienen, alle bewoners oproepen en eventueel alle oproepen voor bewoners opvangen. De CC kan helemaal geconfigureerd worden naar de wensen van de gebruiker.

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer E-65 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-65 hulpvoeding. De E-65 is een hulpvoeding voor buitenposten en videofoons. Bij de meeste buitenposten en videofoons moet je een jumper wijzigen als er een hulpvoeding is. De E-65 heeft alleen een uitgang 1-2 (geen BUS) en levert 600 mA.

 • Afmetingen