• D 17/04/2023
    Datum van oplevering

Opdracht 20 appartementen Fellowz in Fascinatio

In de wijk Fascinatio in Capelle aan de IJssel wordt appartementencomplex Fellowz gerealiseerd. Voor Blok 1 in dit project heeft Nelec de opdracht gekregen het videodeurcommunicatiesysteem van BTicino te leveren.

Project Fellowz, gelegen in Capelle aan den IJssel, is een mooi voorbeeld van moderne woningbouw. Opdrachtgever Steingoed Projectontwikkeling en vastgoedontwikkelingsbedrijf BPI Vastgoed ontwikkelden 20 appartementen die aan de hoogste normen voldoen.

De installateur adviseerde voor de entree van dit project het Serie 140 deurstation. De opdrachtgever ging akkoord.

Aanbellen via het huisnummer

Bij dit compacte deurstation kun je aanbellen door het huisnummer in te toetsen of door te scrollen door de lijst met adressen. Als de namen van de bewoners in het deurstation zitten, moet de namenlijst bij iedere verhuizing ter plekke aangepast worden. Wij raden daarom het gebruik van namen af.
Je kan de namen wel wijzigen. Dit doe je via het keypad of op een PC met een USB-kabel. Als Nelec een deurstation levert, zorgen we er natuurlijk voor dat alle huisnummers erin zitten.

Feedback voor bewoner en bezoeker

Het LCD scherm legt uit hoe je moet aanbellen. De bewoner kan op zijn videofoon zien wie er aanbelt, praten met de bezoeker en eventueel de deur openen. Het deurstation heeft drie icoontjes met LEDs, die oplichten als er een oproep gaande is, als er communicatie is en als de deur geopend wordt. Het deurstation geeft een toon bij aanbellen en als de deuropener bediend wordt.

Gemak voor de installateur

Voordat de installateur aan het werk gaat krijgt hij een op maat gemaakt schema van Nelec. Alle videofoons worden geprogrammeerd en op elke doos komt een duidelijk geprinte sticker waarop het huisnummer staat. Alles om het werk van de installateur zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk te maken.