• D 12/10/2023
    Datum van oplevering

Opdracht 20 nieuwbouw woningen De Waag Mierlo

Nelec heeft opdracht gekregen voor project De Waag in Mierlo met 20 woningen. Dit is een project van de woningbouwvereniging en de aannemer is BAM Bouw en Techniek. Nelec levert het systeem aan de installateur.

Komend jaar zullen de eigenaren van de 20 nieuwe appartementen gebruikmaken van de BTicino videodeurcommunicatie. Begin oktober is gestart met de nieuwbouw van de 20 appartementen op de plek van de oude brandweerkazerne aan De Waag in Mierlo. De appartementen zullen met name geschikt zijn voor een oudere doelgroep. De nieuwe bewoners krijgen bij hun woning een keurig gedrukte gebruiksaanwijzing bij de videofoon.

Rekenen op Nelec

De installateur die de videofoons zal monteren kan op Nelec rekenen. De installateur werkt straks niet alleen met een schema op maat, alle videofoons worden voorgeprogrammeerd en krijgen een geprinte sticker met het huisnummer op de doos.

De opdrachtgever koos voor het Serie 140 deurstation.

Op naam of op huisnummer?

Bij het compacte deurstation Serie 140 kun je aanbellen door het huisnummer in te toetsen of door te scrollen door de lijst met adressen. Als de namen van de bewoners in het deurstation zitten, moet de namenlijst bij iedere verhuizing ter plekke aangepast worden. Wij raden daarom het gebruik van namen af.

Deurstation programmeren

Je kan de namen wijzigen via het keypad of op een PC met een USB-kabel. Als Nelec een deurstation levert, zorgen we er natuurlijk voor dat alle huisnummers erin zitten.

Feedback voor bewoner en bezoeker

Het LCD scherm legt uit hoe je moet aanbellen. De bewoner kan op zijn videofoon zien wie er aanbelt, praten met de bezoeker en eventueel de deur openen. Het deurstation heeft drie icoontjes met LEDs, die oplichten als er een oproep gaande is, als er communicatie is en als de deur geopend wordt. Het deurstation geeft een toon bij aanbellen en als de deuropener bediend wordt.