• D 19/09/2023
    Datum van oplevering

Opdracht 42 appartementen Fascinatio Capelle a/d IJssel

Nelec heeft van de installateur opdracht gekregen voor nieuwbouwproject Unify in Capelle aan de IJssel. Het gebouw krijgt 42 woningen.

In de wijk Fascinatio in Capelle wordt appartementencomplex Unify gerealiseerd. Voor Blok 2 in dit project heeft Nelec de opdracht gekregen in 2024 het videodeurcommunicatiesysteem van BTicino te leveren.

Project Unify, gelegen in Capelle aan den IJssel, is een goed voorbeeld van moderne woningbouw. De projectontwikkelaar heeft voor dit blok 42 appartementen ontwikkeld die aan de hoogste normen voldoen. Bij het ontwikkelen van deze woningen was het essentieel om naast het comfort van de bewoners ook de veiligheid te waarborgen. Dit is waar het videodeurcommunicatiesysteem van Nelec in beeld komt.

De installateur adviseerde voor de entree van dit project het Serie 140 deurstation. De opdrachtgever ging akkoord.

Compact deurstation met verlichte toetsen

Een belpaneel met meer dan twintig à dertig beldrukkers en naamplaatjes neemt veel ruimte in beslag. Hier biedt het compacte deurstation Serie 140 uitkomst. Je belt aan door het huisnummer in te toetsen. Het keypad heeft grote, van achter verlichte toetsen. Je kan ook met de pijltoetsen door de lijst met adressen scrollen.

To name or not to name?

Je kan aanbellen door het huisnummer in te toetsen of door te scrollen door de lijst met adressen. Als de namen van de bewoners in het deurstation zitten, moet de namenlijst bij iedere verhuizing ter plekke aangepast worden. Wij raden daarom het gebruik van namen af.
Je kan de namen wijzigen via het keypad of op een PC met een USB-kabel. Als Nelec een deurstation levert, zorgen we er natuurlijk voor dat alle huisnummers erin zitten.

Feedback voor bewoner en bezoeker

Het LCD-scherm legt uit hoe je moet aanbellen. De bewoner kan op zijn videofoon zien wie er aanbelt, praten met de bezoeker en eventueel de deur openen. Het deurstation heeft drie icoontjes met LEDs, die oplichten als er een oproep gaande is, als er communicatie is en als de deur geopend wordt. Het deurstation geeft een toon bij aanbellen en als de deuropener bediend wordt.