• D 22/05/2023
    Datum van oplevering

Opdracht 86 woningen nieuwbouw Hof van Rijnsburg

Nelec heeft opdracht gekregen voor project Hof van Rijnsburg met 86 woningen.

Hof van Rijnsburg in Rijnsburg bestaat uit twee gebouwen, Petronella en Floris II met in totaal 86 woningen.
Petronella, met 53 appartementen wordt langs de Tramstraat, Oegstgeesterweg en Dr. E.E. van der Laanstraat gerealiseerd. Het gebouw heeft haar naam te danken aan voormalig Gravin van Holland Petronella van Saksen, oprichter van de Abdij van Rijnsburg. Floris II, met 33 appartementen, is vernoemd naar de echtgenoot van Petronella en ligt aan de Dr. E.E. van der Laanstraat, tussen de Oude Vlietweg en de Oegstgeesterweg.

Nelec kreeg de opdracht om voor beide appartementencomplexen BTicino deurvideo leveren. De installateur adviseerde voor de entree van dit project het Serie 140 deurstation. De opdrachtgever ging akkoord.

Compact deurstation met verlichte toetsen

Een belpaneel met meer dan twintig à dertig beldrukkers en naamplaatjes neemt veel ruimte in beslag. Hier biedt het compacte deurstation Serie 140 uitkomst. Je belt aan door het huisnummer in te toetsen. Het keypad heeft grote, van achter verlichte toetsen. Je kan ook met de pijltoetsen door de lijst met adressen scrollen.

To name or not to name?

Je kan aanbellen door het huisnummer in te toetsen of door te scrollen door de lijst met adressen. Als de namen van de bewoners in het deurstation zitten, moet de namenlijst bij iedere verhuizing ter plekke aangepast worden. Wij raden daarom het gebruik van namen af.
De namen wijzigen kan wel via het keypad of op een PC met een USB-kabel. Als Nelec een deurstation levert, zorgen we er natuurlijk voor dat alle huisnummers erin zitten.

Feedback voor bewoner en bezoeker

Het LCD-scherm legt uit hoe je moet aanbellen. De bewoner kan op zijn videofoon zien wie er aanbelt, praten met de bezoeker en eventueel de deur openen. Het deurstation heeft drie icoontjes met LEDs, die oplichten als er een oproep gaande is, als er communicatie is en als de deur geopend wordt. Het deurstation geeft een toon bij aanbellen en als de deuropener wordt bediend.