• D 22/11/2018
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het merk waar het over gaat

Opdracht Arnhem 35 woningen

Nelec heeft vandaag opdracht gekregen voor het leveren van een Serie 160 deurstation en 35 stuks M-40 videofoons voor nieuwbouw woontoren Schuytgraaf Veld 15de in Arnhem.
Landmark Schuytgraaf
Vlak naast station Arnhem-Zuid verrijst de woontoren van 30 meter hoog met 35 appartementen. De bouw is halverwege 2018 begonnen. Het complex bevindt zich in de gelijknamige wijk Schuytgraaf, op een steenworp afstand van het winkelcentrum en het archeologisch veld daarnaast.
De toren is ontworpen door architectenbureau Palazzo en dient als markering van de ingang van de wijk. Het bureau tekende eerder ook voor 20 grondgebonden woningen naast de woontoren, aan de Helenastraat. Volgens architect Thom Kuipers past de toren met haar ontwerp in de strategie van de gemeente Arnhem om het stationsgebied in Arnhem-Zuid een meer stedelijk karakter te geven. De toren heeft een uitkragend bouwvolume, met een gevel die schuin naar voren steekt en waaronder je door kunt lopen als je tussen station en winkelcentrum wandelt. De toren is naar verwachting eind 2019 of begin 2020 klaar.