• D 23/12/2015
  Datum van oplevering
 • G GBM_15-0928
  GBM schemanummer van het project
 • B BTicino
  Het merk van de gebruikte producten
 • C Nieuwbouw
  Project categorie

Kortenaer Blok C in Den Haag 18 woningen

De Ruijterstraat 4 t/m 10, 2518 AS Den Haag

Foto van de BTicino intercom installatie Kortenaer Blok C te Den Haag 18 woningen
 • Gebruiksaanwijzingen

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-40 videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-40 videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer AV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino AV adaptor. De AV (Audio/Video) adaptor zet het videosignaal op de bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De AV krijgt een voeding E-63, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De AV heeft aansluitingen voor of een buitenpost en een stijger of twee buitenposten en een stijger of een buitenpost en twee stijgers. Als de installatie meer stijgers heeft, is de KNOOP of de KNOOP8 een alternatief voor de BTicino AV.

  • Installatiewijzer BT-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino BT-Rel. Het BT-Rel is een multifunctioneel relais, dat kan schakelen als er op een of meerdere videofoons op de relais-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er bij een videofoon wordt aangebeld en als bij alle videofoons op de deuropen-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er van een bepaalde buitenpost naar een bepaalde videofoon wordt aangebeld. het kan verlichting voor een camera schakelen als er bij een bepaalde buitenpost wordt aangebeld.

   Het relais kan een bepaalde tijd schakelen, zo lang als de knop wordt ingedrukt of pas omschakelen als weer op de knop wordt gedrukt. De A-Rel heeft een potentiaalvrij wisselcontact en heeft geen voeding nodig. Het relais kan bij een buitenpost of in een stijger geplaatst worden (maar niet als einde van een stijger). De BT-rel wordt door de bus gevoed en heeft geen aparte voeding nodig. Om een deuropener aan te sturen is een voeding nodig.

  • Installatiewijzer CX-I

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino CX-I. De CX-I maakt van een CCTV camera een soort video buitenpost voor het tweedraads systeem. De CX-I krijgt een eigen P-waarde en kan gekoppeld worden aan een audio buitenpost. De CX-I wordt als een video buitenpost op een AV, KNOOP, KNOOP8 of een E-67 aangesloten. De CX-I heeft een coax ingang voor composite video signaal.

  • Installatiewijzer D-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino D-Rel deuropen relais. De D-Rel kan een potentiaalvrij contact schakelen of een 12 Vac deuropener direct sturen. Dit laatste is af te raden als de deur vaak bediend wordt. De D-Rel kan dezelfde P-waarde als een buitenpost krijgen of een eigen P-waarde. Het relais kan een bepaalde tijd schakelen of zo lang als de knop wordt ingedrukt.

  • Installatiewijzer E-63 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-63 video systeemvoeding. De E-63 is de oude standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. Voor installaties met beeld wordt de E-63 aangesloten op een AV, KNOOP of KNOOP8. De E-63 heeft een BUS uitgang met 27 Vdc en een uitgang 1-2 met 27 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

  • Installatiewijzer M-40 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-40 Bergen color (Classe 100 V12B).

  • Installatiewijzer Serie 10A

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 10 inbouw audio deurstation voor externe beldrukkers.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

 • Afmetingen

In 2015 kreeg Nelec de eer om haar expertise in intercomsystemen te demonstreren in het project Kortenaer Blok C in Den Haag. Nelec leverde het Serie 10 deurstation met de M-40 videofoon, toonaangevende merkproducten die een naadloze communicatie-ervaring bieden aan de 18 woningen in dit prachtige complex.

Het Serie 10 deurstation heeft zich bewezen als een betrouwbare en geavanceerde oplossing voor de bewoners van Kortenaer. Met zijn intuïtieve bediening en kristalheldere audio- en videoverbindingen biedt dit systeem niet alleen veiligheid, maar ook gebruiksgemak. De bewoners van Kortenaer kunnen met vertrouwen bezoekers identificeren en toegang verlenen tot hun woningen met één druk op de knop.

Om de communicatie tussen bewoners en bezoekers te optimaliseren, is er gekozen voor de M-40 videofoon. Bij deze handsfree monitor zitten naast het 4 inch kleurenscherm vier grote, duidelijke bedieningsknoppen. Hiermee neemt de bewoner een gesprek aan, opent de deur, bedient een extra functie of activeert de bewakingsfunctie. Alles samengebald in een compact toestel van 14 bij 14 cm.

Bij het vervangen van een oude intercom analyseren wij vooraf het gebouw. We kijken hoe de kabels lopen en of deze hergebruikt kunnen worden. Nelec maakt voor elk gebouw een werktekening op maat met alle woningen. Hiermee kan de installateur snel werken en heb je voor het beheer altijd iets om op terug te vallen. Nelec verzorgt de adressering van de videofoons en elke videofoon krijgt een sticker met het huisnummer op de doos. Het deurstation wordt in elkaar gezet en geprogrammeerd. De installateur krijgt hier duidelijke installatiewijzers bij en voor de bewoners zijn er Nederlandse gebruiksaanwijzingen.

Referentie voor nieuwbouw met BTicino intercom in Den Haag