• D 17/06/2021
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

Waterschade in meterkast veroorzaak storing

Nieuwbouw project Bouwlustlaan in Den Haag is september 2020 opgeleverd. De 42 appartementen hebben M-50b videofoons. Normaal gesproken horen we dan niets meer van zo’n installatie, maar nu krijgen we via de installateur een storingsmelding: er klinkt een harde fluittoon tijdens de spraakverbinding.
Onze technicus Wouter stelt vast dat in ieder geval niet het spraakvolume te hard staat afgesteld. Het rondzingen wat je dan hoort, klinkt ook als een fluittoon. Hij maakt een afspraak, maar de beheerder met de sleutels van de centrale voorzieningen ruimte kan niet komen. Wouter komt erachter dat het fluiten stopt als hij een van de vier stijgleidingen naar de videofoons afkoppelt. De bewoners van de afgekoppelde woningen zijn niet thuis, dus maakt hij een nieuwe afspraak.
Als Wouter zich opnieuw meldt aan de Bouwlustlaan komt de aap uit de mouw: er is op de derde verdieping lekkage geweest in de meterkast. De BTicino VV videoverdeler heeft vochtschade en dat kan dus kennelijk een harde fluittoon op de spraak veroorzaken. Wouter vervangt de videoverdeler, sluit de stijger weer aan en het probleem is opgelost.

De VV videoverdeler BT346841 is niet gemaakt om nat te worden en dit valt buiten de garantie. Dit lijkt ons een geval voor de verzekering

 • Gebruiksaanwijzingen

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer E-67 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-67 video systeemvoeding met ingebouwde AV. De E-67 is de nieuwe standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. De E-67 heeft een ingebouwde Audio/Video Adaptor. De E-67 heeft een BUS uitgangen voor buitenpost en stijgers en een voedingsuitgang 1-2 met 28,5 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

   Mogelijkheden aansluiten buitenposten en stijgers op de E-67:
   of een buitenpost en een stijger
   of twee buitenposten en een stijger
   of een buitenpost en twee stijgers.

  • Installatiewijzer KNOOP

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino KNOOP. De KNOOP zet het videosignaal op de tweedraads bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De KNOOP krijgt een voeding E-63 of E-67, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De KNOOP heeft aansluitingen voor maximaal vier video buitenposten en vier stijgers. Voor installaties met maximaal acht stijgers is de KNOOP8 een alternatief. Gebruik voor installaties met een of twee stijgers de E-67. Je kan ook aftakken naar stijgers net de VV videoverdeler.

  • Installatiewijzer M-50b videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-50b Classe 100 basic color (Classe 100V16B).

  • Installatiewijzer Serie 140V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 140V video deurstation met keypad.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

 • Afmetingen