• D 25/01/2023
  Datum van oplevering

Aftersales voor nieuwbouw Bolwerk in IJmuiden

Wouter is vandaag naar project Bolwerk in IJmuiden geweest omdat bij een woning niet aangebeld kon worden en de installateur er niet uitkwam. Ter plekke checkt Wouter of de andere woningen wél goed werken en of de deurstations goed zijn geprogrammeerd. Na een reset kan hij weer bij de woning aanbellen, maar na vijf minuten treedt het defect weer op. Vreemd. Wouter concludeert dat die ene videofoon kennelijk de adressering niet goed vasthoudt en vervangt het door een nieuwe – onder garantie. Probleem opgelost. Nelec brengt geen kosten in rekening voor dit soort bezoeken.

Project Bolwerk in IJmuiden

Op steenworp afstand van Amsterdam ligt het historische vestingstadje Muiden met zijn beroemde Muiderslot. In de mooie, groene omgeving aan het IJmeer wordt gebouwd aan een nieuw stukje Muiden: project Bolwerk, dat bestaat uit drie gebouwen: Het Pakhuis, Thuishaven en Het Bastion. Hierin komen (onder andere) 35 ruime appartementen.
Nelec kreeg de opdracht om het BTicino deurcommunicatiesysteem te leveren en te installeren. Het BTicino systeem staat bekend om zijn betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en geavanceerde functies. Het omvat onderdelen zoals videomonitoren, buitenpostunits, en toegangscontroleopties.

Gemak voor de installateur

Met de BTicino videodeurcommunicatie kunnen bewoners van Bolwerk in Muiden niet alleen bezoekers visueel identificeren via videocommunicatie, maar ook op afstand de toegang tot het gebouw regelen. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, maar verbetert ook het gemak voor bewoners.
De installateur kreeg de volgende onderdelen geleverd door Nelec: S131V-ALL, S140V, KNOOP, VV ,DZ-Rel, E-67, SUI, Systeem_V, M-50b, M-50W. De apparatuur was moeiteloos te installeren dankzij het schema op maat dat we leverden. De videofoons werden voorgeprogrammeerd. En bovendien kreeg elke videofoon een geprinte sticker met het huisnummer op de doos.

Snel van start

Ook aan de bewoners werd gedacht. Zij kregen een keurig gedrukte gebruiksaanwijzing, zodat zij snel vertrouwd raakten met het deurcommunicatiesysteem.

 • Gebruiksaanwijzingen

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

  • Installatiewijzer SUI

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino SUI Systeem Uitbreidings Interface. Ieder systeemvak van een tweedraads systeem moet aan alle systeemeisen voldoen en als het vol zit, moet er een systeemvak aan de installatie toegevoegd worden met de SUI. De SUI zit als een videofoon in het oude systeemvak en vormt als het ware een buitenpost in een nieuw systeemvak. In het nieuwe systeemvak gelden de maximale afstanden met de SUI als buitenpost. De SUI kan dus ook dienen als een soort versterker om grote afstanden te overbruggen. Als de SUI MOD=5 heeft, geeft de SUI aan de videofoons in het nieuwe systeemvak een ander digitaal adres. Hiermee kan de een installatie maken met maximaal 3900 videofoons.

   Iedere SUI moet een unieke M-waarde krijgen tussen 1 en 39. De SUI krijgt MOD=0 of MOD=5.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer Serie 131V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 131V video deurstation met BTicino drukkers.

  • Installatiewijzer Serie 140V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 140V video deurstation met keypad.

  • Installatiewijzer E-67 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-67 video systeemvoeding met ingebouwde AV. De E-67 is de nieuwe standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. De E-67 heeft een ingebouwde Audio/Video Adaptor. De E-67 heeft een BUS uitgangen voor buitenpost en stijgers en een voedingsuitgang 1-2 met 28,5 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

   Mogelijkheden aansluiten buitenposten en stijgers op de E-67:
   of een buitenpost en een stijger
   of twee buitenposten en een stijger
   of een buitenpost en twee stijgers.

  • Installatiewijzer KNOOP

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino KNOOP. De KNOOP zet het videosignaal op de tweedraads bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De KNOOP krijgt een voeding E-63 of E-67, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De KNOOP heeft aansluitingen voor maximaal vier video buitenposten en vier stijgers. Voor installaties met maximaal acht stijgers is de KNOOP8 een alternatief. Gebruik voor installaties met een of twee stijgers de E-67. Je kan ook aftakken naar stijgers net de VV videoverdeler.

  • Installatiewijzer M-50b videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-50b Classe 100 basic color (Classe 100V16B).

  • Installatiewijzer M-50W videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-50W Classe 100 Wi-Fi color (Classe 100X16E).

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

 • Afmetingen