• D 01/12/2015
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

Geleverd Utrecht 105 woningen

Vandaag heeft Nelec de deurvideo installatie voor het Plateau Veemarkt in Utrecht geleverd. Het gaat om twee gebouwen die deel uitmaken van een nieuwbouw project van Bouwinvest en Bam Woningbouw. Beide gebouwen krijgen een Serie 60V anti-vandaal deurstation en de 105 woningen worden voorzien van een M-40 videofoon.

Nieuwsbericht BAM
Dankzij de inzet van de betrokken partijen kent dit project een korte voorbereidingstijd. De gemeente Utrecht en AM sloten op 4 juni 2014 de ontwikkelingsovereenkomst. Begin september 2014 is de aanvraag voor de omgevingsvergunning ingediend, die eind november onherroepelijk is. De eerste woningen worden naar verwachting eind 2015 opgeleverd. Alle appartementen zullen in de loop van 2016 gereed zijn.

Installateur bespaart tijd met Nelec
Nelec maakt alle dozen open om de adressering van de videofoons aan te brengen. Op dat moment legt Nelec de bevestigingsplaat en de connector apart. De Frans-Duits-Engels-Italiaanse gebruiksaanwijzing wordt verwijderd. Het huisnummer en de adressering worden op de dozen geschreven.

De installateur krijgt de videofoons, de bevestigingsplaten en de connectoren apart geleverd. Hij kan nu zelf bepalen wanneer hij de bevestigingsplaten en connectoren monteert. In het schema op maat van Nelec staan alle aders. Hij kan de installatie alvast testen door met één videofoon een rondgang te maken.

De kostbare videofoons zelf bewaart hij tot het laatste moment op een veilige plek. Vlak voor oplevering klikt hij in iedere woning een videofoon. De laatste pagina van het Nelec schemaboek is de Nederlandse gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Deze kan de installateur zelf kopiëren, printen of als pdf versturen.

 • Gebruiksaanwijzingen

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-40 videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-40 videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer AV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino AV adaptor. De AV (Audio/Video) adaptor zet het videosignaal op de bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De AV krijgt een voeding E-63, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De AV heeft aansluitingen voor of een buitenpost en een stijger of twee buitenposten en een stijger of een buitenpost en twee stijgers. Als de installatie meer stijgers heeft, is de KNOOP of de KNOOP8 een alternatief voor de BTicino AV.

  • Installatiewijzer BT-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino BT-Rel. Het BT-Rel is een multifunctioneel relais, dat kan schakelen als er op een of meerdere videofoons op de relais-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er bij een videofoon wordt aangebeld en als bij alle videofoons op de deuropen-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er van een bepaalde buitenpost naar een bepaalde videofoon wordt aangebeld. het kan verlichting voor een camera schakelen als er bij een bepaalde buitenpost wordt aangebeld.

   Het relais kan een bepaalde tijd schakelen, zo lang als de knop wordt ingedrukt of pas omschakelen als weer op de knop wordt gedrukt. De A-Rel heeft een potentiaalvrij wisselcontact en heeft geen voeding nodig. Het relais kan bij een buitenpost of in een stijger geplaatst worden (maar niet als einde van een stijger). De BT-rel wordt door de bus gevoed en heeft geen aparte voeding nodig. Om een deuropener aan te sturen is een voeding nodig.

  • Installatiewijzer E-63 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-63 video systeemvoeding. De E-63 is de oude standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. Voor installaties met beeld wordt de E-63 aangesloten op een AV, KNOOP of KNOOP8. De E-63 heeft een BUS uitgang met 27 Vdc en een uitgang 1-2 met 27 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

  • Installatiewijzer E-65 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-65 hulpvoeding. De E-65 is een hulpvoeding voor buitenposten en videofoons. Bij de meeste buitenposten en videofoons moet je een jumper wijzigen als er een hulpvoeding is. De E-65 heeft alleen een uitgang 1-2 (geen BUS) en levert 600 mA.

  • Installatiewijzer M-40 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-40 Bergen color (Classe 100 V12B).

  • Installatiewijzer Serie 60VC deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 60VC colorvideo deurstation.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

 • Afmetingen