• D 11/10/2023
  Datum van oplevering

Opdracht 118 woningen Tetem 4 in Enschede

Nelec heeft opdracht gekregen voor project Tetem 4 in Enschede van Koopmans Bouwgroep en Achmea real estate. Het nieuwe appartementencomplex in de wijk Roombeek biedt plaats aan 118 huishoudens. Het gebouw krijgt een industriële uitstraling die past bij het historische verleden van Enschede.

Het project wordt omschreven als het ultieme wooncomplex waar stijl, comfort en gemak samenkomen. De huurappartementen krijgen elk een eigen buitenruimte. Het meest opvallende kenmerk is de gezamenlijke binnentuin op het dak van de parkeergarage, waar je kunt ontspannen en de buren kunt ontmoeten.

Bedienen via videofoon en smartphone

De opdrachtgever koos voor de M-50W. Deze videofoon met een 5 inch breedbeeld aanraakscherm heeft Wi-Fi, waarmee de bewoner eenvoudig de videofoon aan zijn smartphone kan koppelen. Als er aangebeld wordt bij het deurstation, gaan zowel de videofoon als de smartphone over. Met de BTicino app kan de bewoner waar ook ter wereld een gesprek aannemen, zien wie er aanbelt en de deur openen.

Gratis App

De bewoner opent met zijn smartphone de App om de smartphone aan de videofoon te koppelen. De bewoner voert eenmalig het wachtwoord van zijn WiFi-netwerk in op de app. De bewoner kan medebewoners uitnodigen en hun smartphone wordt dan ook aan de videofoon gekoppeld.

De BTicino App ‘Home + Security’ is gratis beschikbaar voor Android en iOS. De App werkt alleen als de smartphone bereik heeft op een 4G/5G of Wi-Fi netwerk. De functies op de smartphone zijn hetzelfde als op de videofoon.

Het BTicino systeem werkt op een tweedraads bus, wat installatietijd en kosten bespaart.

 • Gebruiksaanwijzingen

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

  • Installatiewijzer SUI

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino SUI Systeem Uitbreidings Interface. Ieder systeemvak van een tweedraads systeem moet aan alle systeemeisen voldoen en als het vol zit, moet er een systeemvak aan de installatie toegevoegd worden met de SUI. De SUI zit als een videofoon in het oude systeemvak en vormt als het ware een buitenpost in een nieuw systeemvak. In het nieuwe systeemvak gelden de maximale afstanden met de SUI als buitenpost. De SUI kan dus ook dienen als een soort versterker om grote afstanden te overbruggen. Als de SUI MOD=5 heeft, geeft de SUI aan de videofoons in het nieuwe systeemvak een ander digitaal adres. Hiermee kan de een installatie maken met maximaal 3900 videofoons.

   Iedere SUI moet een unieke M-waarde krijgen tussen 1 en 39. De SUI krijgt MOD=0 of MOD=5.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer Serie 140V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 140V video deurstation met keypad.

  • Installatiewijzer E-67 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-67 video systeemvoeding met ingebouwde AV. De E-67 is de nieuwe standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. De E-67 heeft een ingebouwde Audio/Video Adaptor. De E-67 heeft een BUS uitgangen voor buitenpost en stijgers en een voedingsuitgang 1-2 met 28,5 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

   Mogelijkheden aansluiten buitenposten en stijgers op de E-67:
   of een buitenpost en een stijger
   of twee buitenposten en een stijger
   of een buitenpost en twee stijgers.

  • Installatiewijzer M-50W videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-50W Classe 100 Wi-Fi color (Classe 100X16E).

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

 • Afmetingen