• D 29/01/2017
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

Opdracht Haarlem 24 woningen

De woningen aan de Zadelmakerslaan in Haarlem worden voorzien van nieuwe BTicino deurstations en videofoons. In de woningen komt het nieuwste toestel van BTicino te hangen, de videofoon M-70Wifi ‘Bloemendaal’. Bij de ingang van de woningen wordt het deurstation Serie 150V geplaats. De Serie 150V is een anti-vandaal deurstation met een kleurencamera en luister/spreek unit.

Waar ook ter wereld verbonden
De videofoon M-70Wifi heeft een ingebouwde Wifi-functie. Hiermee kan de bewoner de videofoon aan zijn smartphone koppelen. De bewoner voert eenmalig het wachtwoord van zijn Wifi-netwerk in op het touchscreen van de M-70Wifi. Vervolgens opent de bewoner met zijn smartphone de gratis app om de smartphone aan de videofoon te koppelen. Als er nu aangebeld wordt bij het deurstation, gaan zowel de videofoon als de smartphone over. Met de BTicino app kan de bewoner waar ook ter wereld een gesprek aannemen, zien wie er aanbelt en de deur openen.

Geen extra handelingen voor de installateur
De installateur hoeft geen verstand van IP (Internet Protocol) te hebben om de M-70Wifi te installeren. Het juiste Wifi-netwerk selecteren en het wachtwoord invoeren volstaat. Voor iedere deurvideo installatie maakt Nelec een schema op maat. Hierin staat precies hoe het deurstation en de videofoons aangesloten moeten worden. Ook de huisnummers en adressering staan in dit schema. De installateur kan zo direct aan de slag.

Het schema van dit project staat onderaan deze pagina.

Gegevens
Opdrachtgever: VvE Houthof I, te Haarlem
Locatie: Zadelmakerslaan, te Haarlem

 • Gebruiksaanwijzingen

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer AV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino AV adaptor. De AV (Audio/Video) adaptor zet het videosignaal op de bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De AV krijgt een voeding E-63, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De AV heeft aansluitingen voor of een buitenpost en een stijger of twee buitenposten en een stijger of een buitenpost en twee stijgers. Als de installatie meer stijgers heeft, is de KNOOP of de KNOOP8 een alternatief voor de BTicino AV.

  • Installatiewijzer BT-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino BT-Rel. Het BT-Rel is een multifunctioneel relais, dat kan schakelen als er op een of meerdere videofoons op de relais-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er bij een videofoon wordt aangebeld en als bij alle videofoons op de deuropen-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er van een bepaalde buitenpost naar een bepaalde videofoon wordt aangebeld. het kan verlichting voor een camera schakelen als er bij een bepaalde buitenpost wordt aangebeld.

   Het relais kan een bepaalde tijd schakelen, zo lang als de knop wordt ingedrukt of pas omschakelen als weer op de knop wordt gedrukt. De A-Rel heeft een potentiaalvrij wisselcontact en heeft geen voeding nodig. Het relais kan bij een buitenpost of in een stijger geplaatst worden (maar niet als einde van een stijger). De BT-rel wordt door de bus gevoed en heeft geen aparte voeding nodig. Om een deuropener aan te sturen is een voeding nodig.

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer E-63 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-63 video systeemvoeding. De E-63 is de oude standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. Voor installaties met beeld wordt de E-63 aangesloten op een AV, KNOOP of KNOOP8. De E-63 heeft een BUS uitgang met 27 Vdc en een uitgang 1-2 met 27 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

  • Installatiewijzer M-70W videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-70W Bloemendaal Wi-Fi color (Classe 300 X13E).

  • Installatiewijzer Serie 150V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 150V video deurstation voor externe beldrukkers

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

 • Afmetingen