• D 29/11/2018
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

Opdracht Rotterdam 220 woningen

Nelec heeft opdracht gekregen voor het leveren van de deurvideo installatie voor Fenixloods I met 220 woningen in Rotterdam. Het gebouw krijgt vier Serie 140 deurstations en de bewoners kunnen kiezen uit verschillende BTicino videofoons. De eerste levering is al begin 2019.

De Fenixloodsen
De Fenixloodsen aan de Veerlaan hebben een lange en bijzondere historie als de restanten van de loods San Francisco van de Holland Amerika Lijn. Omstreeks 1900 waren dit de grootste havenopslagloodsen ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de loodsen gebombardeerd, maar een groot deel van de constructie overleefde de aanslag. Een brand in 1947 verwoestte het middendeel van de loodsen, maar de Fenix rees opnieuw uit haar as. Fenixloods I en Fenixloods II worden tegenwoordig gescheiden door het Fenixplein met de Rijnhavenbrug, en beginnen anno 2018 wederom aan een nieuw leven.

Spectaculaire architectuur
Vanaf de Kop van Zuid is goed te zien hoe de Fenix loodsen op Katendrecht worden getransformeerd. Naar ontwerp van Mei architects and planners wordt een flink woningbouwprogramma boven het bestaande gebouw gerealiseerd. Inmiddels is de tafelconstructie opgetrokken waarop flexibele loftwoningen komen te staan.

Deze tafelconstructie is opgetrokken uit staal. De poten steken door de bestaande, betonnen loods heen en dragen een platform waarop met tunnelbekistingen de woningen worden gestapeld. De woningen liggen in een ring die de randen van de loods volgt. In het binnenhof komen galerijen en balkons aan de daktuin op de bestaande loods.

Ingericht naar wens
De appartementen worden volledig naar wens van de kopers ingedeeld, zowel horizontaal als verticaal. Zo worden sommige woningen voorzien van een vide. Mei architecten begeleidt eveneens een groot aantal kopers met indelingen en afwerkingen.

Videofoon naar keuze
De appartementen worden standaard voorzien van de M-43 videofoon met 4,3 inch scherm. De bewoners kunnen tegen meerprijs kiezen voor de M-70 met 7 inch scherm of de M-70Wifi, die aan de smartphone gekoppeld kan worden.

Nelec maakt schema
De installateur krijgt een schema op maat en Nelec stelt de adressen in op alle 220 videofoons. De huisnummers worden op de verpakkingen geschreven. Voor iedere bewoner is er een op dik papier gedrukte gebruiksaanwijzing in het Nederlands, zodat iedereen precies weet hoe de videofoon werkt.

 • Gebruiksaanwijzingen

  • Gebruiksaanwijzing voor het Serie 140V deurstation

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in hoe het Serie 140 deurstation werkt.

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-43 videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-43 videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-70 videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-70 videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-70W videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-70W videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer V1 S120V met M-70W

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videokit V1 Serie 120V opbouw met een M-70W met een Wi-Fi.

  • Installatiewijzer V1 S120V met M-43

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videokit V1 Serie 120V opbouw met een M-43.

  • Installatiewijzer V1 S120V met M-70

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videokit V1 Serie 120V opbouw met een M-70.

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer E-65 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-65 hulpvoeding. De E-65 is een hulpvoeding voor buitenposten en videofoons. Bij de meeste buitenposten en videofoons moet je een jumper wijzigen als er een hulpvoeding is. De E-65 heeft alleen een uitgang 1-2 (geen BUS) en levert 600 mA.

  • Installatiewijzer KNOOP

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino KNOOP. De KNOOP zet het videosignaal op de tweedraads bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De KNOOP krijgt een voeding E-63 of E-67, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De KNOOP heeft aansluitingen voor maximaal vier video buitenposten en vier stijgers. Voor installaties met maximaal acht stijgers is de KNOOP8 een alternatief. Gebruik voor installaties met een of twee stijgers de E-67. Je kan ook aftakken naar stijgers net de VV videoverdeler.

  • Installatiewijzer M-43 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-43 Domburg color (Classe 100 V12E).

  • Installatiewijzer M-70 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-70 Bloemendaal color (Classe 300 V13E).

  • Installatiewijzer M-70W videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-70W Bloemendaal Wi-Fi color (Classe 300 X13E).

  • Installatiewijzer Serie 120 Inbouwkader

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 120 inbouwkader. De Serie 120 is een buitenpost voor opbouw montage en steekt slechts 27 mm uit. BTicino heeft inbouwkader BT343061 gemaakt waarmee de buitenpost geschikt wordt voor inbouw montage. Er zijn twee mogelijkheden om de Serie 120 in te bouwen: in een paneel of inmetselen in de muur.

  • Installatiewijzer Serie 140V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 140V video deurstation met keypad.

  • Installatiewijzer SUI

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino SUI Systeem Uitbreidings Interface. Ieder systeemvak van een tweedraads systeem moet aan alle systeemeisen voldoen en als het vol zit, moet er een systeemvak aan de installatie toegevoegd worden met de SUI. De SUI zit als een videofoon in het oude systeemvak en vormt als het ware een buitenpost in een nieuw systeemvak. In het nieuwe systeemvak gelden de maximale afstanden met de SUI als buitenpost. De SUI kan dus ook dienen als een soort versterker om grote afstanden te overbruggen. Als de SUI MOD=5 heeft, geeft de SUI aan de videofoons in het nieuwe systeemvak een ander digitaal adres. Hiermee kan de een installatie maken met maximaal 3900 videofoons.

   Iedere SUI moet een unieke M-waarde krijgen tussen 1 en 39. De SUI krijgt MOD=0 of MOD=5.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

 • Afmetingen