• D 02/10/2023
  Datum van oplevering

Opdracht voor 190 nieuwbouwwoningen Alphen aan de Rijn

Nelec heeft opdracht gekregen voor het project Upp Living in Alphen aan de Rijn van Ouwehand Bouwgroep. Het maakt deel uit van Spoorzone en wordt in 2025 opgeleverd.

Upp Living met 190 woningen wordt gerealiseerd op de plek van een leegstaand kantoorgebouw aan de Sacharovlaan. Voorheen bood deze locatie plek aan L’Oreal en Frames, straks krijgen 190 bewoners de sleutel van hun nieuwe onderkomen.

Vertrouwd systeem van BTicino

De bewoners van zo’n grootschalig wooncomplex moet kunnen vertrouwen op goede deurcommunicatie. Daarom levert Nelec het systeem van BTicino, dat in dit geval bestaat uit Serie 140V deurstations, VV videoverdelers, E-67 voeding, SUI interface, en M-50W videofoons.

Efficiënt werken

Om het de installateur zo gemakkelijk mogelijk te maken om efficiënt te werken, bereidt Nelec het werk uitgebreid voor met een schema op maat, voorgeprogrammeerde videofoons en duidelijke, geprinte stickers met het huisnummer op de dozen.

 • Gebruiksaanwijzingen

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

  • Installatiewijzer SUI

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino SUI Systeem Uitbreidings Interface. Ieder systeemvak van een tweedraads systeem moet aan alle systeemeisen voldoen en als het vol zit, moet er een systeemvak aan de installatie toegevoegd worden met de SUI. De SUI zit als een videofoon in het oude systeemvak en vormt als het ware een buitenpost in een nieuw systeemvak. In het nieuwe systeemvak gelden de maximale afstanden met de SUI als buitenpost. De SUI kan dus ook dienen als een soort versterker om grote afstanden te overbruggen. Als de SUI MOD=5 heeft, geeft de SUI aan de videofoons in het nieuwe systeemvak een ander digitaal adres. Hiermee kan de een installatie maken met maximaal 3900 videofoons.

   Iedere SUI moet een unieke M-waarde krijgen tussen 1 en 39. De SUI krijgt MOD=0 of MOD=5.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer Serie 140V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 140V video deurstation met keypad.

  • Installatiewijzer E-67 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-67 video systeemvoeding met ingebouwde AV. De E-67 is de nieuwe standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. De E-67 heeft een ingebouwde Audio/Video Adaptor. De E-67 heeft een BUS uitgangen voor buitenpost en stijgers en een voedingsuitgang 1-2 met 28,5 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

   Mogelijkheden aansluiten buitenposten en stijgers op de E-67:
   of een buitenpost en een stijger
   of twee buitenposten en een stijger
   of een buitenpost en twee stijgers.

  • Installatiewijzer M-50W videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-50W Classe 100 Wi-Fi color (Classe 100X16E).

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

 • Afmetingen