• D 12/11/2013
  Datum van oplevering
 • G GBM_13-0842
  GBM schemanummer van het project
 • B BTicino
  Het merk van de gebruikte producten
 • C Vervanging
  Project categorie

Wesselerbrink in Enschede 200 woningen

Wienebrink 52, 7544 VS Enschede

Foto van de BTicino intercom installatie Wesselerbrink te Enschede 200 woningen
 • Gebruiksaanwijzingen

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-10 videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-10 videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer AV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino AV adaptor. De AV (Audio/Video) adaptor zet het videosignaal op de bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De AV krijgt een voeding E-63, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De AV heeft aansluitingen voor of een buitenpost en een stijger of twee buitenposten en een stijger of een buitenpost en twee stijgers. Als de installatie meer stijgers heeft, is de KNOOP of de KNOOP8 een alternatief voor de BTicino AV.

  • Installatiewijzer BT-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino BT-Rel. Het BT-Rel is een multifunctioneel relais, dat kan schakelen als er op een of meerdere videofoons op de relais-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er bij een videofoon wordt aangebeld en als bij alle videofoons op de deuropen-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er van een bepaalde buitenpost naar een bepaalde videofoon wordt aangebeld. het kan verlichting voor een camera schakelen als er bij een bepaalde buitenpost wordt aangebeld.

   Het relais kan een bepaalde tijd schakelen, zo lang als de knop wordt ingedrukt of pas omschakelen als weer op de knop wordt gedrukt. De A-Rel heeft een potentiaalvrij wisselcontact en heeft geen voeding nodig. Het relais kan bij een buitenpost of in een stijger geplaatst worden (maar niet als einde van een stijger). De BT-rel wordt door de bus gevoed en heeft geen aparte voeding nodig. Om een deuropener aan te sturen is een voeding nodig.

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer E-63 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-63 video systeemvoeding. De E-63 is de oude standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. Voor installaties met beeld wordt de E-63 aangesloten op een AV, KNOOP of KNOOP8. De E-63 heeft een BUS uitgang met 27 Vdc en een uitgang 1-2 met 27 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

  • Installatiewijzer E-65 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-65 hulpvoeding. De E-65 is een hulpvoeding voor buitenposten en videofoons. Bij de meeste buitenposten en videofoons moet je een jumper wijzigen als er een hulpvoeding is. De E-65 heeft alleen een uitgang 1-2 (geen BUS) en levert 600 mA.

  • Installatiewijzer M-10 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-10 Noordwijk zw/w.

  • Installatiewijzer Serie 40V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 40V zwart/wit video deurstation met keypad.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

 • Afmetingen

In 2013 heeft Nelec haar uitgebreide expertise op het gebied van video-intercomsystemen ingezet voor het grootschalige project Wesselerbrink, bestaande uit 200 woningen. Nelec heeft een breed scala aan hoogwaardige intercomproducten geleverd om te voldoen aan de communicatie- en beveiligingsbehoeften van de bewoners.

Het project bevindt zich in de wijk Wesselerbrink in Enschede en bestaat uit vier gebouwen uit de jaren zestig met 40, 44, 49 en 67 woningen. De woningen waren voorzien van analoge deurtelefoons. De installateur gaat de bedrading in de stijgers en de woningen hergebruiken. De bedrading van de deurstations, centrale meterkasten en naar de stijgers zal vervangen worden door systeemkabel.

De installateur adviseerde voor de ingang van dit project het Serie 40 deurstation. De opdrachtgever ging akkoord.

Compact deurstation met verlichte toetsen

Een belpaneel met meer dan twintig à dertig beldrukkers en naamplaatjes neemt veel ruimte in beslag. Hier biedt het compacte deurstation Serie 140 uitkomst. Je belt aan door het huisnummer in te toetsen. Het keypad heeft grote, van achter verlichte toetsen. Je kan ook met de pijltoetsen door de lijst met adressen scrollen.

Deurstation programmeren

Je kan de namen wijzigen via het keypad of op een PC met een USB-kabel. Als Nelec een deurstation levert, zorgen we er natuurlijk voor dat alle huisnummers erin zitten.

Feedback voor bewoner en bezoeker

Het LCD scherm legt uit hoe je moet aanbellen. De bewoner kan op zijn videofoon zien wie er aanbelt, praten met de bezoeker en eventueel de deur openen. Het deurstation heeft drie icoontjes met LEDs, die oplichten als er een oproep gaande is, als er communicatie is en als de deur geopend wordt. Het deurstation geeft een toon bij aanbellen.

Alle appartementen van dit gebouw kregen een M-10 videofoon. De M-10 Noordwijk heeft een eenvoudige bediening, die na uitgebreid consumentenonderzoek tot stand is gekomen. Het is jarenlang de meest verkochte videofoon van BTicino geweest. De monitor heeft een vier inch quickstart beeldbuis, die in haarscherp zwart/wit toont wie er voor de deur staat. De bewoner hoeft niet precies voor de videofoon te staan, omdat de beeldbuis een zeer ruime kijkhoek heeft. Nelec levert alle videofoons voorgeprogrammeerd met op de doos een sticker met het huisnummer.

Bij het vervangen van een oude intercom analyseren wij vooraf het gebouw. We kijken hoe de kabels lopen en of deze hergebruikt kunnen worden. Nelec maakt voor elk gebouw een werktekening op maat met alle woningen. Hiermee kan de installateur snel werken en heb je voor het beheer altijd iets om op terug te vallen. Nelec verzorgt de adressering van de videofoons en elke videofoon krijgt een sticker met het huisnummer op de doos. Het deurstation wordt in elkaar gezet en geprogrammeerd. De installateur krijgt hier duidelijke installatiewijzers bij en voor de bewoners zijn er Nederlandse gebruiksaanwijzingen.

Nelec is trots op haar bijdrage aan dit project en blijft zich inzetten om gemeenschappen te ondersteunen bij het bereiken van hun veiligheids- en communicatiedoelen met hoogwaardige intercomsystemen. Het project Wesselerbrink in Enschede getuigt van Nelec’s toewijding aan het leveren van innovatieve en effectieve intercomoplossingen.

Oude intercom vervangen door BTicino in Enschede