• D 14/11/2013
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

Da Vinci 62 woningen opgeleverd.

In hartje Scheveningen-Bad staat sinds 1997 het appartementencomplex “Plaza Leonardo da Vinci”. Het complex bestaat uit twee gebouwen met in totaal 62 woningen. De VvE koos voor nieuwe BTicino deurstations Serie 30V met twee extra DomeCamera’s. Alle luxe appartementen moesten voorzien worden van M-10C en M-20 videofoons. Sommige appartementen moesten een eigen audio deurstation krijgen. De VvE koos uiteindelijk voor BTicino, omdat het mogelijk moest zijn het systeem later te koppelen aan domotica.
Na diverse inspecties met de installateur, heeft Nelec geadviseerd de stijgers te voorzien van systeemkabel. De stijgers lopen in buizen door de meterkasten omhoog en daar kan snel nieuwe kabel getrokken worden. In de woningen is voor het stuk van de meterkast naar de videofoon UTP-kabel gerbruikt. De VvE wilde zijn deelnemers niet verplichten op bepaalde dagen thuis te zijn en de installateur had moeite afspraken te maken met de bewoners. Omdat ondanks gemaakte afspraken enkele bewoners niet thuis waren, is de monteur in zijn eentje bijna twee weken bezig geweest met het trekken van kabels en het monteren van videofoons. Alle videofoons werkten direct naar behoren en de installateur is na oplevering niet meer op het project geweest. Een bewoner heeft gebeld over het beeld, maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de kontrast-instelling. De kontrast-instelling en kleur-instelling kan je als bewoner zelf afstellen met twee schuitjes op de videofoon (zie laatste pagina schema M-20).
Adres: Zwolsestraat 7
2587 TX Den Haag
deurstation: Serie 30V met twee extra DomeCamera’s
Nevendeurstation: Serie 20 audio
Toestellen: M-10C en M-20
Architect: Cees Dam & Partners Architecten
Bouwjaar: 1997

 • Gebruiksaanwijzingen

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-40 videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-40 videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-10C videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-10C videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer 2Bel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino 2Bel Interface. De 2Bel wordt gebruikt om via de bus het tweede belsignaal (oftewel de voordeurbel) van een videofoon of deurtelefoon te schakelen. De meeste videofoons hebben twee klemmen voor de BTicino voordeurdrukker en dan is dit component niet nodig. Gebruik de 2Bel wel als één voordeurdrukker meerdere toestellen tegelijk moet laten overgaan. De 2Bel kan ook via de bus een Arel of BT-Relschakelen. De 2Bel heeft klemmen voor twee drukkers.

  • Installatiewijzer CX-I

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino CX-I. De CX-I maakt van een CCTV camera een soort video buitenpost voor het tweedraads systeem. De CX-I krijgt een eigen P-waarde en kan gekoppeld worden aan een audio buitenpost. De CX-I wordt als een video buitenpost op een AV, KNOOP, KNOOP8 of een E-67 aangesloten. De CX-I heeft een coax ingang voor composite video signaal.

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer E-65 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-65 hulpvoeding. De E-65 is een hulpvoeding voor buitenposten en videofoons. Bij de meeste buitenposten en videofoons moet je een jumper wijzigen als er een hulpvoeding is. De E-65 heeft alleen een uitgang 1-2 (geen BUS) en levert 600 mA.

  • Installatiewijzer KNOOP

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino KNOOP. De KNOOP zet het videosignaal op de tweedraads bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De KNOOP krijgt een voeding E-63 of E-67, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De KNOOP heeft aansluitingen voor maximaal vier video buitenposten en vier stijgers. Voor installaties met maximaal acht stijgers is de KNOOP8 een alternatief. Gebruik voor installaties met een of twee stijgers de E-67. Je kan ook aftakken naar stijgers net de VV videoverdeler.

  • Installatiewijzer M-10C videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-10C Noordwijk color.

  • Installatiewijzer M-30 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-30 Kijkduin color.

  • Installatiewijzer M-40 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-40 Bergen color (Classe 100 V12B).

  • Installatiewijzer Serie 30V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 30V video deurstation voor externe beldrukkers.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

 • Afmetingen