• D 08/06/2016
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

Opdracht Den Bosch 266 woningen

Het project Het Hof Paleiskwartier in Den Bosch zal voorzien worden van 266 Bticino videofoons. De opdrachtgever kiest voor M-40 Bergen, omdat deze videofoon mooi compact is en geen hoorn heeft. Het project bestaat uit vier gescheiden gebouwen met ieder een Serie 140V keypad deurstation.

Het Hof
Het Hof bestaat uit drie – deels gekoppelde – gebouwen rondom een binnenhof die tezamen het complex vormen. Het bevat in totaal 266 appartementen waarvan 224 vrije sector huurappartementen, 42 koopappartementen en luxe penthouses in het torengedeelte en 1.500 m2 commerciële ruimten. De gebouwen zijn hoekig en speels met verspringende gevels en uitstekende balkons. Het is project is aantrekkelijk gelegen aan de Hofvijver, op de hoek Hofvijver/ Vlijmenseweg/ Onderwijsboulevard. Onder Het Hof wordt voldoende parkeerruimte voor bewoners gecreëerd.
Het complex zal in twee fases worden gebouwd. De bouw start in het voorjaar van 2015 en de tweede fase zal naar verwachting eind 2017 zijn afgerond.

Schema op maat
Nelec maakt voor ieder project een schema op maat met daarin alle aders en alle instellingen. Nelec zet het deurstation in elkaar en programmeert de huisnummers in het deurstation. Nelec brengt ook de digitale adressering aan in alle videofoons en zet als nodig het huisnummer op de doos. De schema’s staan hier onder.

Gegevens
Opdrachtgever: Bouwinvest Nieuwbouw en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV
Architect: LEVS architecten Amsterdam
Adres: hoek Hofvijver en de Vlijmenseweg

 • Gebruiksaanwijzingen

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer AV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino AV adaptor. De AV (Audio/Video) adaptor zet het videosignaal op de bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De AV krijgt een voeding E-63, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De AV heeft aansluitingen voor of een buitenpost en een stijger of twee buitenposten en een stijger of een buitenpost en twee stijgers. Als de installatie meer stijgers heeft, is de KNOOP of de KNOOP8 een alternatief voor de BTicino AV.

  • Installatiewijzer BT-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino BT-Rel. Het BT-Rel is een multifunctioneel relais, dat kan schakelen als er op een of meerdere videofoons op de relais-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er bij een videofoon wordt aangebeld en als bij alle videofoons op de deuropen-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er van een bepaalde buitenpost naar een bepaalde videofoon wordt aangebeld. het kan verlichting voor een camera schakelen als er bij een bepaalde buitenpost wordt aangebeld.

   Het relais kan een bepaalde tijd schakelen, zo lang als de knop wordt ingedrukt of pas omschakelen als weer op de knop wordt gedrukt. De A-Rel heeft een potentiaalvrij wisselcontact en heeft geen voeding nodig. Het relais kan bij een buitenpost of in een stijger geplaatst worden (maar niet als einde van een stijger). De BT-rel wordt door de bus gevoed en heeft geen aparte voeding nodig. Om een deuropener aan te sturen is een voeding nodig.

  • Installatiewijzer E-63 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-63 video systeemvoeding. De E-63 is de oude standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. Voor installaties met beeld wordt de E-63 aangesloten op een AV, KNOOP of KNOOP8. De E-63 heeft een BUS uitgang met 27 Vdc en een uitgang 1-2 met 27 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

  • Installatiewijzer M-40 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-40 Bergen color (Classe 100 V12B).

  • Installatiewijzer Serie 140V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 140V video deurstation met keypad.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

 • Afmetingen