• D 25/09/2016
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

Opdracht Leusden 38 woningen

In Leusden wordt druk gebouwd aan de woningen van het project MFC Biezenkamp. Deze woningen zullen voorzien worden van 38 BTicino videofoons. Er komen twee Serie 130V deurstations met externe beldrukkers. Deze deurstation heeft een kleurencamera die ook in het donker uitstekend beeld geeft. In de woningen komt de videofoon M-40. Dit is een compacte handsfree videofoon met duidelijke bedieningsknoppen.

MFC Biezenkamp
Het project MFC Biezenkamp is onderdeel van de vernieuwing van de Biezenkamp in Leusden. De Biezenkamp wordt een unieke combinatie van wonen, zorg, onderwijs en winkels. De appartementen die gebouwd worden komen boven de school MFC Atlas. Er worden 29 hoogbouw woningen en 9 laagbouw woningen gebouwd. Hierdoor heeft het project twee aparte ingangen.

Nelec heeft voor beide ingangen een schema op maat gemaakt. Hierin staat alle aders en alle instellingen. Nelec zet het deurstation in elkaar en programmeert de huisnummers in het deurstation. Nelec brengt de digitale adressering aan in alle BTicino videofoons en zet als dat nodig is het huisnummer op de doos. De schema’s van dit project staan hier onder.

De bouw van de appartementen en de school MFC Atlas is begin 2015 gestart. De oplevering staat gepland voor eind 2016.

Gegevens
Uitvoerder: Heijmans Bouw
Adres: Asschatterweg/Tolplaats, Leusden

 • Gebruiksaanwijzingen

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer AV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino AV adaptor. De AV (Audio/Video) adaptor zet het videosignaal op de bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De AV krijgt een voeding E-63, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De AV heeft aansluitingen voor of een buitenpost en een stijger of twee buitenposten en een stijger of een buitenpost en twee stijgers. Als de installatie meer stijgers heeft, is de KNOOP of de KNOOP8 een alternatief voor de BTicino AV.

  • Installatiewijzer BT-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino BT-Rel. Het BT-Rel is een multifunctioneel relais, dat kan schakelen als er op een of meerdere videofoons op de relais-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er bij een videofoon wordt aangebeld en als bij alle videofoons op de deuropen-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er van een bepaalde buitenpost naar een bepaalde videofoon wordt aangebeld. het kan verlichting voor een camera schakelen als er bij een bepaalde buitenpost wordt aangebeld.

   Het relais kan een bepaalde tijd schakelen, zo lang als de knop wordt ingedrukt of pas omschakelen als weer op de knop wordt gedrukt. De A-Rel heeft een potentiaalvrij wisselcontact en heeft geen voeding nodig. Het relais kan bij een buitenpost of in een stijger geplaatst worden (maar niet als einde van een stijger). De BT-rel wordt door de bus gevoed en heeft geen aparte voeding nodig. Om een deuropener aan te sturen is een voeding nodig.

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer E-63 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-63 video systeemvoeding. De E-63 is de oude standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. Voor installaties met beeld wordt de E-63 aangesloten op een AV, KNOOP of KNOOP8. De E-63 heeft een BUS uitgang met 27 Vdc en een uitgang 1-2 met 27 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

  • Installatiewijzer M-40 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-40 Bergen color (Classe 100 V12B).

  • Installatiewijzer Serie 130V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 130V video deurstation voor externe beldrukkers.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

 • Afmetingen