• D 22/01/2017
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

Opdracht Brunssum 33 woningen

De appartementen op het Zorgplein in Brunssum worden voorzien van 33 BTicino videofoons. Bij de ingang van het appartementencomplex komt de Serie 140V. Dit is een complete deurstation met camera, luister/spreek eenheid, keypad en display. In de appartementen wordt de videofoon M-40 Bergen geplaatst. De M-40 is een compacte handsfree videofoon met kleurenbeeld en vier duidelijke bedieningstoetsen.

Zorgplein te Brunssum
Het Zorgplein te Brunssum wordt in twee fasen gebouwd. In de eerste fase wordt een modern zorgcentrum ontwikkelt. In dit zorgcentrum kunt u terecht bij diverse zorgaanbieders, waaronder huisartsen en apotheken. De bouw van de appartementen start in de tweede fase van het project. De appartementen worden zorgwoningen. In deze woningen kunnen cliënten beschermd, maar wel zelfstandig wonen. Met de BTicino videofoon kunnen de bewoners zelf de deur openen voor bezoekers.

Installateur bespaart tijd met Nelec
Nelec maakt voor elk project een schema op maat. Hierin staan alle aders en instellingen. Nelec zet het deurstation in elkaar en programmeert alle BTicino videofoons. Het huisnummer en de adressering worden op de dozen geschreven. De installateur krijgt een duidelijke Nederlandse gebruiksaanwijzing, waarmee hij direct aan de slag kan. Het schema van dit project staan onderaan deze pagina.

Gegevens
Opdrachtgever: Bouwontwikkeling Jongen
Architect: AMA Arichitecten
Start bouw: eind 2014
Locatie: Hoek Vijverlaan – Prins Hendriklaan, te Brunssum

 • Gebruiksaanwijzingen

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer AV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino AV adaptor. De AV (Audio/Video) adaptor zet het videosignaal op de bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De AV krijgt een voeding E-63, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De AV heeft aansluitingen voor of een buitenpost en een stijger of twee buitenposten en een stijger of een buitenpost en twee stijgers. Als de installatie meer stijgers heeft, is de KNOOP of de KNOOP8 een alternatief voor de BTicino AV.

  • Installatiewijzer BT-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino BT-Rel. Het BT-Rel is een multifunctioneel relais, dat kan schakelen als er op een of meerdere videofoons op de relais-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er bij een videofoon wordt aangebeld en als bij alle videofoons op de deuropen-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er van een bepaalde buitenpost naar een bepaalde videofoon wordt aangebeld. het kan verlichting voor een camera schakelen als er bij een bepaalde buitenpost wordt aangebeld.

   Het relais kan een bepaalde tijd schakelen, zo lang als de knop wordt ingedrukt of pas omschakelen als weer op de knop wordt gedrukt. De A-Rel heeft een potentiaalvrij wisselcontact en heeft geen voeding nodig. Het relais kan bij een buitenpost of in een stijger geplaatst worden (maar niet als einde van een stijger). De BT-rel wordt door de bus gevoed en heeft geen aparte voeding nodig. Om een deuropener aan te sturen is een voeding nodig.

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer E-63 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-63 video systeemvoeding. De E-63 is de oude standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. Voor installaties met beeld wordt de E-63 aangesloten op een AV, KNOOP of KNOOP8. De E-63 heeft een BUS uitgang met 27 Vdc en een uitgang 1-2 met 27 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

  • Installatiewijzer M-40 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-40 Bergen color (Classe 100 V12B).

  • Installatiewijzer Serie 140V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 140V video deurstation met keypad.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

 • Afmetingen