• D 02/10/2016
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

Opdracht Rotterdam 49 woningen

Een gebouw met 49 woningen aan de Zandkreek in Rotterdam heeft een verouderde deurtelefoon-installatie, die aan vernieuwing toe is. De woningen worden voorzien van 49 nieuwe BTicino deurtelefoons en videofoons. De bekabeling in het gebouw wordt vervangen door BTicino systeemkabel.

Zandkreek te Rotterdam
De ingang van het gebouw krijgt een Serie 130V deurstation met externe beldrukkers. De Serie 130V sluit naadloos aan bij de huidige externe beldrukkers van het gebouw.
De bekabeling in het gebouw is ook aan vernieuwing toe. Deze wordt vervangen door een tweedraadsbus. Op deze bus kunnen BTicino alle deurstations, deurtelefoons en videofoons aangesloten worden. Hierdoor is het mogelijk om in iedere woning een andere binnenpost te plaatsen. Op deze manier hebben de bewoners zelf de keuze welke binnenpost zij in de woning willen hebben hangen.

De opdrachtgever heeft als standaard binnenpost de T-40 handsfree deurtelefoon aangeboden. Dit is een toestel met vier grote, duidelijke bedieningsknoppen. Een aantal bewoners heeft gekozen voor een binnenpost met videobeeld: de M-40 en M-43. De M-40 is een mooie compacte videofoon met helder en rustig beeld. De M-43 heeft een groter scherm van 4,3 inch biedt meer mogelijkheden dan de M-40.

Schema op maat
Nelec heeft voor dit project een schema op maat gemaakt met daarin alle aders en alle instellingen. Voor de BTicino videofoons en  deurtelefoons wordt een schema geleverd. Hierin staat ook een duidelijke en Nederlandstalige handleiding van het toestel. Nelec zet het deurstation in elkaar en progameert de huisnummers in het deurstation. Daarnaast brengt Nelec de digitale adressering aan in alle videofoons en zet hierbij het huisnummer op de doos.

Het schema van dit project staat hieronder.

 • Gebruiksaanwijzingen

  • Gebruiksaanwijzing voor het Serie 130V deurstation

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in hoe het Serie 130 deurstation werkt.

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino T-40 deurtelefoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de T-40 deurtelefoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de deurtelefoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-40 videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-40 videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-43 videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-43 videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer AV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino AV adaptor. De AV (Audio/Video) adaptor zet het videosignaal op de bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De AV krijgt een voeding E-63, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De AV heeft aansluitingen voor of een buitenpost en een stijger of twee buitenposten en een stijger of een buitenpost en twee stijgers. Als de installatie meer stijgers heeft, is de KNOOP of de KNOOP8 een alternatief voor de BTicino AV.

  • Installatiewijzer BT-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino BT-Rel. Het BT-Rel is een multifunctioneel relais, dat kan schakelen als er op een of meerdere videofoons op de relais-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er bij een videofoon wordt aangebeld en als bij alle videofoons op de deuropen-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er van een bepaalde buitenpost naar een bepaalde videofoon wordt aangebeld. het kan verlichting voor een camera schakelen als er bij een bepaalde buitenpost wordt aangebeld.

   Het relais kan een bepaalde tijd schakelen, zo lang als de knop wordt ingedrukt of pas omschakelen als weer op de knop wordt gedrukt. De A-Rel heeft een potentiaalvrij wisselcontact en heeft geen voeding nodig. Het relais kan bij een buitenpost of in een stijger geplaatst worden (maar niet als einde van een stijger). De BT-rel wordt door de bus gevoed en heeft geen aparte voeding nodig. Om een deuropener aan te sturen is een voeding nodig.

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer E-63 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-63 video systeemvoeding. De E-63 is de oude standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. Voor installaties met beeld wordt de E-63 aangesloten op een AV, KNOOP of KNOOP8. De E-63 heeft een BUS uitgang met 27 Vdc en een uitgang 1-2 met 27 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

  • Installatiewijzer E-65 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-65 hulpvoeding. De E-65 is een hulpvoeding voor buitenposten en videofoons. Bij de meeste buitenposten en videofoons moet je een jumper wijzigen als er een hulpvoeding is. De E-65 heeft alleen een uitgang 1-2 (geen BUS) en levert 600 mA.

  • Installatiewijzer M-40 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-40 Bergen color (Classe 100 V12B).

  • Installatiewijzer M-43 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-43 Domburg color (Classe 100 V12E).

  • Installatiewijzer Serie 130V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 130V video deurstation voor externe beldrukkers.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer T-40 deurtelefoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino T-40 deurtelefoon Bergen (Classe 100 A12B).

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

 • Afmetingen