• D 04/12/2013
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

Videofoons correct en snel aansluiten

Nelec maakt voor ieder project een schema op maat. Een deurvideo-installatie is eigenlijk een datanetwerk waarin alle onderdelen op de juiste manier aangesloten moeten worden. Dit geldt vooral voor videofoons, die op twee manieren aangesloten kunnen worden: een videofoon komt direct op een uitgang van een videoverdeler VV of een aantal videofoons worden in serie doorgelust. Bij het doorlussen is het belangrijk dat de binnenkomende- en de doorgaande aders direct op de connector van de videofoon aangesloten worden.

Bij deurvideo is het belangrijk dat de aders op de juiste plaats aangesloten worden. In de elektrotechniek maakt het meestal niet uit waar je een las maakt bij het aansluiten van gewone spanningsdragers. Bij deurvideo gaat het om een datanetwerk met een hoogfrequent signaal en moet de monteur zich exact aan het schema houden. De monteur kan wel een gewone las maken, zolang als er maar geen sprake is van een T-splising. Hij mag ook de aders van de tweedraads bus verwisselen.

de schema’s van Nelec
Nelec maakt al vijftien jaar schema’s op maat voor iedere deurvideo installatie. Met zo’n schema hoeft de monteur niet zelf te puzzelen met fabrieksschema’s en verliest hij geen tijd. Als hij een probleem heeft en Nelec belt, haalt de technicus van Nelec het schema tevoorschijn en kan dan meteen zien wat er speelt. Bij het maken van ieder schema zoekt Nelec de balans tussen overzichtelijkheid en volledigheid. Nelec gaat ervan uit dat een elektromonteur een zekere basiskennis heeft en een schema met alle beschikbare informatie zou onleesbaar zijn. De schema’s van Nelec worden doorlopend verbeterd waarbij de feedback van klanten verwerkt wordt.

De nieuwste wijziging betreft installaties waarin videofoons worden doorgelust. Bij het doorlussen moeten de binnenkomende- en de uitgaande bus-aders op de connector van de videofoon aangesloten worden. Vanaf nu wordt er een duidelijke tekening met tekst aan ieder schema toegevoegd, zodat er geen twijfel mogelijk is.

 • Gebruiksaanwijzingen

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-10C videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-10C videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-10 videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-10 videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer AV

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino AV adaptor. De AV (Audio/Video) adaptor zet het videosignaal op de bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De AV krijgt een voeding E-63, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De AV heeft aansluitingen voor of een buitenpost en een stijger of twee buitenposten en een stijger of een buitenpost en twee stijgers. Als de installatie meer stijgers heeft, is de KNOOP of de KNOOP8 een alternatief voor de BTicino AV.

  • Installatiewijzer BT-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino BT-Rel. Het BT-Rel is een multifunctioneel relais, dat kan schakelen als er op een of meerdere videofoons op de relais-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er bij een videofoon wordt aangebeld en als bij alle videofoons op de deuropen-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er van een bepaalde buitenpost naar een bepaalde videofoon wordt aangebeld. het kan verlichting voor een camera schakelen als er bij een bepaalde buitenpost wordt aangebeld.

   Het relais kan een bepaalde tijd schakelen, zo lang als de knop wordt ingedrukt of pas omschakelen als weer op de knop wordt gedrukt. De A-Rel heeft een potentiaalvrij wisselcontact en heeft geen voeding nodig. Het relais kan bij een buitenpost of in een stijger geplaatst worden (maar niet als einde van een stijger). De BT-rel wordt door de bus gevoed en heeft geen aparte voeding nodig. Om een deuropener aan te sturen is een voeding nodig.

  • Installatiewijzer E-63 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-63 video systeemvoeding. De E-63 is de oude standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. Voor installaties met beeld wordt de E-63 aangesloten op een AV, KNOOP of KNOOP8. De E-63 heeft een BUS uitgang met 27 Vdc en een uitgang 1-2 met 27 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

  • Installatiewijzer M-10 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-10 Noordwijk zw/w.

  • Installatiewijzer M-10C videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-10C Noordwijk color.

  • Installatiewijzer Serie 30V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 30V video deurstation voor externe beldrukkers.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

 • Afmetingen